Whisky Informatie Centrum NederlandBOEKEN
DE BOEKEN DIE HIER TE KOOP WORDEN AANGEBODEN ZIJN UIT VOORRAAD LEVERBAAR


=======================================================================

ISLAY, WHISKY-EILAND VOL GESCHIEDENIS

Robin Brilleman schrijft in het boek "Islay, Whisky-eiland vol geschiedenis" niet alleen over de in productie zijnde distilleerderijen waar Islay onder whiskyliefhebbers zo beroemd om is. Hij beschrijft ook de distilleerderijen die verdwenen zijn, de geschiedenis van het illegaal distilleren, de waterbronnen voor de whisky, de bodemgesteldheid en de zo belangrijke turf, die de Islay whisky´s hun geprononceerde smaak geeft.

Maar er is meer dan whisky dat Islay bijzonder maakt. Robin Brilleman vertelt ook over de boeiende geschiedenis van dit vruchtbare eiland, dat met haar gevarieerde flora en fauna in Schotland de Koningin van de Hebriden wordt genoemd. Al deze wetenswaardigheden over hèt whisky-eiland, geïllustreerd met prachtige kleurenfoto´s, maken dit boek anders dan de meeste whiskyboeken.

Het boek heeft een harde kaft, is genaaid gebonden en heeft 221 pagina´s en 185 kleurenfoto´s. Het ISBN/EAN nummer is : 978-90-813054-2-6 / 9789081305426

"Islay, Whisky-eiland vol geschiedenis" is te bestellen door 28,00 Euro (nu tijdelijk zonder verzendkosten) over te maken rekening op rekening NL46 INGB 0001 7640 10 te name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding van "Islay whisky-eiland". Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar dit e-mail adres Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

=======================================================================

DE CHEMIE VAN SCHOTSE MALTWHISKY

Robin Brilleman beschrijft in dit boek niet alleen tot in detail hoe maltwhisky wordt gemaakt, maar ook hoe de verschillende aroma´s ontstaan die in whisky voorkomen. Hij vertelt over de eigenschappen van de grondstoffen die de verschillende distilleerderijen gebruiken en over de manier waarop er wordt gemout en gedistilleerd. Hoe komt het dat een whisky naar zwarte bessen smaakt? Wanneer kunnen in het proces fruit- of notenaroma's ontstaan? In welke stills kunnen stoffen met een hoger kookpunt dan alcohol toch mee distilleren en een rozen- of lavendelaroma veroorzaken? En welke invloed hebben de verschillende vaten waarop de whisky´s worden gelagerd?

Over de talloze geuren en smaken die maltwhisky zo aantrekkelijk maken is nog maar heel weinig gepubliceerd, wat "De chemie van Schotse maltwhisky" tot een uniek boek maakt. Het voorwoord is geschreven door Patrick van Zuidam, distillateur van de Nederlandse whisky "Millstone".

Het boek heeft een harde kaft, is genaaid gebonden en heeft 160 pagina´s van 135 grams gesatineerd papier. Het ISBN/EAN nummer is : 978-90-813054-1-9 / 9789081305419


ALLE DISTILLEERDERIJEN VAN SCHOTLAND

Niet uitgegeven door het Whisky Informatie Centrum, maar wel door Robin Brilleman geschreven is het boek "De Gids - Schotse Malt Whisky - Alle distilleerderijen van Schotland".

In De Gids beschrijft Robin Brilleman alle maltwhisky distilleerderijen van Schotland, inclusief drie nieuwe distilleerderijen die in de eenentwintigste eeuw zijn gestart. Van 96 distilleerderijen worden onder andere de geschiedenis, de productiecijfers, het productiewater, de stills en de malt behandeld. Tevens bevat het boek een lexicon van begrippen die veelvuldig voorkomen in de wereld van de Schotse maltwhisky. Door het handzame formaat is "De Gids" gemakkelijk mee te nemen op een whiskyreis door Schotland.

De Gids is uitgegeven door Van Wees in Amersfoort, importeur van gedistilleerde dranken. Het voorwoord is geschreven door Michael Jackson, auteur van diverse zeer succesvolle boeken over whisky en bier en helaas in augustus 2007 overleden.

Het boek heeft een harde kaft en is genaaid gebonden en heeft 232 pagina's.
Het ISBN/EAN nummer is : 90-809895-1-7

De Gids is via deze site te bestellen door 12,00 Euro (inclusief verpakkings- en verzendkosten) over te maken op rekening NL46 INGB 0001 7640 10 ten name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding van "De Gids". Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar e-mail adres. Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

========================================================================

Voor belangstellende lezers uit BELGIË besteld u de boeken bij Anverness-whisky.

http://www.anverness.be

Peter De Decker

Grote Steenweg 74

2600 Berchem – Antwerpen

peter@anverness.be


Tel.: 03/218 55 90

Gsm.: 0498/52 62 64

"Islay, Whisky-eiland vol geschiedenis" is te bestellen door 28,00 Euro (nu tijdelijk zonder verzendkosten: binnen Nederland) over te maken op rekening NL46 INGB 0001 7640 10 ten name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding van "Islay whisky-eiland". Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar dit e-mail adres Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

“De chemie van Schotse maltwhisky” (Tweede, gewijzigde druk) is te bestellen door 25,00 Euro (nu tijdelijk zonder verzendkosten: binnen Nederland) over te maken op rekening NL46 INGB 0001 7640 10 ten name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding van "De chemie". Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar dit e-mail adres Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

De Gids is via deze site te bestellen door 12,00 Euro (inclusief verpakkings- en verzendkosten) over te maken op rekening NL46 INGB 0001 7640 10 ten name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding van "De Gids". Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar e-mail adres. Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

102 MYTHEN UIT WHISKYLAND

en hoe die soms in duigen vallen


Is nu via deze site voor € 12,50 verkrijgbaar. Tot 1 januari 2017 zonder verzendkosten.

Maak € 12,50 over op NL46 INGB 0001 7640 10

ten name van R. Brilleman te Amsterdam, onder vermelding “102 Mythen”

Tevens stuurt u een e-mail met uw naam en postadres naar dit e-mail adres Het boek wordt u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

=======================================

Voor het boek BUIGEN voor een BORREL klik hier

======================================